Angol Bajnokság, barátságos meccsek

Berrick 2010.04.08. 10:00

Mint már az előző posztban említettem az Angol Bajnokságban már nem lesz egyszerű dolgom, ha életben szeretné, tartani a csapatot. (nem akarunk egy osztályt visszaesni).

Itt már nagy múlttal rendelkező, jó képességű csapatok vannak, hová ne menjek tovább: Birmingham City, Stoke City, Crystal Palace.   


Át kellett gondolni a stratégiámat és a játékoskeretből a lehető legjobbat kihozni. Az edzőmeccsek tökéletes alkalmat nyújtottak arra, hogy a frissen érkezők beleszokjanak az új környezetbe, és kipróbáljuk melyik felállás illik a legjobban a csapathoz, mi az amit tudnak játszani és eredményes is lehet.


No de lássuk az edzőmeccsek eredményeit:

katt a nagyobb képért.

Mint látható igencsak siralmasra sikeredett ez a 6 meccs, eltekintve a GH Academy ellenitől.


Kezdetnek lássuk a Birmingham City elleni meccset. Ez a csapat a legesélyesebb, hogy megnyerje ezt az idényt

 

katt a nagyobb képért.

A City nyert 3:0-ra de a legszörnyűbb, a mutatott játék volt amit láttam. Csak kergettük a labdát, nem volt középpálya és a szélsőimet lazán lefutották a támadó csatárok vagy éppen középpályások. A második félidőben a Rochdale csapata nem volt fenn a pályán.

Természetesen nem hagyhattam szó nélkül a mutatott játékot sem a félidőben és a meccs végén.


Ezután következett a Man. City elleni találkozó.

katt a nagyobb képért.

Itt már jobban játszottunk bár a középpályát nem voltunk képesek bejátszani. Mindkét gólunk pontrúgásból született. Bár csúnya dolog 4 gólt kapni, de a mutatott játék a védők kivételével már azt kell, mondjam kicsit hasonlított arra, amit látni szeretnék.

Érdekességként itt játszottam első alkalommal 4-3-3 felállást.


Majd jött a Gh Academy:

katt a nagyobb képért.

Igen ez már jól sikerült meccs volt, de ne feledjük el, már nem vagyunk egy szinten az akadémia majdnem ifi játékosaival.

Ezen a meccsen szintén 4-3-3 -ban játszottunk, viszont már szűkített középpályával így hagyva teret a szélső védőknek.

Az utolsó meccsre ismét visszatértem a régi 4-4-2 – re bárcsak ne tettem volna, hiszen azt elveszítettük 1-2 re, úgy hogy az egyetlen rúgott gólunkat már a meccs végén 3 csatárral játszva szereztük.


Így alakult ki az új stratégia, sokkal több kockázattal jár és persze egy kicsit átalakított pályával. A szezon előtt kértem a mérnököket hogy szűkítsék le a pályát, így elkerülve hogy a 3 középen játszó középpályásoknak a szélek felé kelljen húzódnia.


Megpróbálunk folyamatos nyomást helyezni az ellenfél védelmére és a középpályára, ha minden jól megy, akkor nem kell folyamatos rohamoktól előre húzódó védelemtől tartani, és remélem a 3 csatárból egy –kettő mindig betalál majd.

 


Címkék: fm10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfm.blog.hu/api/trackback/id/tr391902057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása