Taktika 1. rész

Berrick 2010.02.25. 08:02

Nos folytassuk egy kis taktikai információval.

Mindenkinek megvan / lehet a saját kedvenc taktikája, amit vagy változtatgat meccsről meccsre vagy megpróbálja ráerőltetni az ellenfeleire csapatának akaratát.

 Részemről a 4-4-2 –es taktikát részesítem előnyben bár szinte mindent kipróbáltam már, amit csak lehet, hiszen az interneten számtalan akár letölthető formáció is található. Úgy gondolom, nagyban függ attól a csapat taktikája, hogy a játékosok mit képesek megvalósítani. Tehát vagy igazolunk új játékost vagy a taktikát faragjuk addig, amíg jó nem lesz. Erre tökéletesen alkalmasak az barátságos meccsek.

 Minden alkalommal arra törekszem, hogy fiatalokból építsem fel a csapatomat egy két öregebb, tapasztaltabb játékossal kiegészítve. Az esetleges tehetségeknek – ha jól játszanak – hamarosan növekedni kezdenek az tulajdonságaik és ezzel párhuzamosan az értékei. Ha következő idényben nem férnek be a csapatba, már jobb áron lehet eladni őket, sőt gyakorta nagyobb csapatok szeretnék megvásárolni őket elképesztően magas összegekért.


A kapus pozíció hamar eldőlt, már a sikeres átigazolás napján. Gróf lett a kapusom sweeper keeper pozícióban.  

A hátvédsor jobb oldalán Gyan, középen Mettomo, Szabó Gergely, baloldalon a csapat saját nevelésű játékosa Tom Kennedy játszik majd. Gyan beállításai szerint minden esetben védőként játszik, még Kennedy gyakrabban merészkedhet majd előre, így segítve a támadásokat.

 

A középpályán 7 játékosra számíthatok, ők maradtak a csapat tagjai. Három fiatal, a jobb és bal oldalon is bevethető támadó középpályásom van, két középső játékossal és két tipikus jobb szélsővel. A középpálya közepe kicsit hiányos volt, de az asszisztens remek tippeket adott, így került a csapathoz a 19 éves Balogh Gábor.

Tehát a felállás a következő lett :

Bal oldal: Will Buckley : Középen : Jason Kennedy , Balog Gábor Jobb oldal: Kallum Higginbotham vagy Adam Rundle.

Buckly a csapat nagy tehetsége, a baloldalon szélsőként támadó szerepkörben játszik. A jobboldalon szintén ezek a beállítások az érvényesek.

Buckly:

 

A középső szekcióban Kennedy a védekezésre figyelve, Balog supporter szerepkörben játszik. 

 

 

A csatársor annyira botrányos volt, hogy egyedül a fiatal Sheriff maradt a csapatnál, de ő is inkább a tartalék keretet erősíti majd.

 

Három csatár állt a rendelkezésemre.

Willy Topp aki a jobb oldalon játszik majd poacher szerepkörben, még Bridges a bal oldali támadó. Ő lesz a csapat célembere. A lényeg hogy elvigye a védőket így hagyva elég üres teret Toppnak vagy Nardiellonak.

 

Birdges adatai 10 meccs elteltével:

 

Három csatár azért mégiscsak kevés, ezért gyorsan kellett valaki, de ki ki az aki használható, bevethető és el is jön kis csapatunkhoz játszani? A megoldás az Angol Trial Day alaklmával született meg, és kisebb alkudozás árán a Manchester United- től szabadon távozó bosnyák támadó Izet Zahirovic érkezett.

A kezdőbe természetesen, inkább az elöző három játékos tartozik de Zahirovicra is számítok a kispadon, és természetesen a tartalékok rendelkezésére is áll.

Röviden ezek a játékosok tartoznak a kezdőcsapatba, de a taktika még korán sincs kész, így folytatása következik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Címkék: fm10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfm.blog.hu/api/trackback/id/tr591786501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása