Facebook oldaldoboz

Látogatók

Girona FC : Taktika

Berrick 2011.06.28. 07:55

A barátságos meccsek után sikerült végre összeállítani a taktikánkat is, megalkotva a képzeletbeli kezdőcsapatot.

A régi 4-4-2 es felállás mellett döntöttem, miután áttanulmányoztam az első 10 helyre esélyes csapatok taktikáit.

 

 

A második ligában, többnyire a fent látható, erőteljesen támadó taktikát alkalmazzák a leendő ellenfeleim. Természetesen, ezt elnézve nehéz meccsekre számíthatok, hiszen ez a taktika nagyrészt félbeszakítja a pályát. A két védekező középpályás villámgyorsan képes átalakulni belső védővé, ezzel bebetonozva a kaput, majd mélységi irányítóként, indítani a 4 támadó szellemű játékost. 

Személy szerint jobban szeretem a két csatáros játékot, még akkor is, ha így elveszítek egy embert a középpályáról. A két csatár jelenléte folyamatos nyomást helyez a belső védőkre.

katt a nagyobb képért.

 

Az ellenfél taktikája, a gyors reakciókban rejlik, hiszen többnyire közvetlen játékstílusban, próbálják bejátszani a teret, kényszerítők segítségével. 

A mi taktikánk egy lassabb. rövid passzos játékra épül, amit megspékeltem egy erőteljes letámadással, és gyors szélsők játszatásával.

A terveim szerint, a két belső védő közül az egyikük feljebb tolva próbálja majd megszűrni a védekező középpályással, az ellenfél labdáit, még a másik védő, kissé hátrébb húzódva ügyel arra, hogy a magas labdák ne juthassanak át a védelem mögé.

A szélső védők az ellenfél játékának megfelelő mértékben segítik a támadásokat, illetve védekeznek. Attól függően mekkora lendülettel támad az ellenfél.

Kulcsár, irányító szerepkörben játszik, a megszerzett labdák 70% a védekező játékosoktól hozzá kerül, az ő feladata a játék szervezése. A szélső középpályások kihasználva az ellenfél taktikáját viszonylag nagy területen tudnak megindulni a támadó harmad elején, kihasználva a gyorsaságukat centereznek a kapu elé.

A csatárok közül mindketten támadó felfogásban játszanak, egyikük lesipuskás másik kimondott támadó szerepkörben. 

Ha a játékosok meg tudják valósítani amit, szeretnék akkor egy folyamatosan labdát gurigázó csapat képét kell alkotniuk. Pár ritmusváltással és megindulással pedig egy - két rövid passz segítségével a kapu előtt kell lenniük. 

Ha elveszítik, a labdát azonnal visszatámadnak, hiszen viszonylag nagy üres tér húzódik a saját védekező harmadunkban. A taktika nagyon sok állóképességet igényel, ha valaki elfárad, kell a helyére friss ember, hiszen az ellenfél négy támadó szellemű játékossal áll fel. Egyetlen hiba is eldöntheti a meccset. Nagy a teher még az irányítón és a két szélső középpályáson, hiszen ők teremtik majd meg a gólhelyzeteket, mondjuk azokat majd be is kell lőni. 

Tehát a nagyon sok múlik, azon mennyire gyorsan tud összeszokni a csapat és mennyire bírják majd az új fiatal játékosok a terhelést.

 


Címkék: taktika girona fm2011 fm11

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfm.blog.hu/api/trackback/id/tr783002472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zEEdO 2011.06.28. 19:02:49

Csáó!

Most kivételesen nem segítséget szeretnék kérdezni tőled, hanem azt, hogy mi a skined neve? Vagy esetleg tudnál-e linket adni hozzá, mert nagyon bejövős ;)
Előre is köszi!
süti beállítások módosítása