Kérdések és Válaszok : Igazolgatás

Berrick 2011.06.24. 06:52

Egy újabb kérdésre próbálok tudásomnak megfelelően megfelelni, természetesen semmire nincs garancia, de hátha segít egy kicsit :

" zEEdO 2011.06.23. 19:17:06

Pl. Ott van a középpályás Jonathan Vila, csatársorban meg Joshua Obaje... Én ilyen játékosokat akarva sem találnék olcsón :D"

 

Mindenek előtt, amikor új csapathoz érkezem, szemügyre veszem a személyzetet, és aki nem felel, meg nekem attól elköszönök. Amennyiben lehetséges keresek egy új asszisztenst, hiszen a játékosok megszűrésénél nagyon nagy szerepe lesz. 

Amint megvan, készítek egy szűrőt, bepipálva hogy az asszisztens szűrje ki az irreális jelölteket. Itt szépen átnézem ki az, akire pénzem lenne vagy optimális a csapat számára. Ezeket megfigyeltetem egy gyorsjelentés erejéig (itt fontos legalább egy jó figyelő). 

A megkapott jelentések alapján eldöntöm, befér, ezen a keretbe vagy sem szeretném e vagy sem.

Ha találok, ha nem átnézem az átadólistán lévő játékosokat is hasonló módszerrel, természetesen megnézve kire van pénzem és fizetési keretem is egyaránt.

Amint megvolt a feltérképezés elindulok nézelődni: erre azért van szükség, mert nagyon sok játékost nem hoz fel a szűrő, Afrika és Dél Amerika területéről. Így megkeresem, az országot majd végig nézem a nevesebb klubjainak játékosait. Egyesével, és akiben látok potenciális lehetőséget azt megfigyeltetem, ha nem lehet, akkor gyorslistára teszem. 

Ez nagyon sok idő, de megéri. Érdemes megnézni az adott liga szabályzatában melyik országokból lehet igazolni, ami EU - nak számít akkor nincs gond a munkavállalással.....

A trial day egy jó lehetőség, ha kis csapattal játszol, ott kijelölöm a teljes csapatot és állítok rá egy figyelőt, az értékelésük fontos a későbbiekben ez alapján döntök.

Aki tetszik, azzal megpróbálok megegyezni, természetesen nem minden áron, de hajlandó vagyok sok engedményt adni.

Érdemes megnyerni magunknak az ügynököket:

Vegyük pl. Vass Ádám esetét, amikor a Baja csapatához került. Első körben ez az ügynök intézte másik két játékosom eladási ügyeit, egy idénnyel hamarabb. Szépen megfizettem elkezdett kedvelni. A következő idényben jelentkeztem Vassért és ismét szép árat adtam az ügynöknek, aki rábírta a játékos, hogy hozzám szerződjön.

Egy igazolási procedúra számomra a legizgalmasabb része a játéknak. Iszonyatos időt töltök vele. Ha napi 3 órát játszom átlagban, akkor is 4-5 nap megy el mire mindent megnéztem kiértékeltem. Jó asszisztens és figyelő sokat tud segíteni. Olyan játékosra pedig nem vadászom, aki nem akar hozzám szerződni vagy olyan feltételekkel jönne, ami miatt később könnyen elveszíthetem.

Remélem tudtam segíteni sok szerencsét és türelmet a válogatáshoz.


Címkék: fm11

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfm.blog.hu/api/trackback/id/tr233010389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zEEdO 2011.06.25. 10:04:48

Nagyon szépen köszi a segítségeket! :) Lenne egy teljesen utolsó kérdésem. Te meccsen milyen szövegeket intézel a játékosaid felé? vagy pl. hazai pályán mit szoktál mondani, hogy játszanak a szurkolókért stb... A másik, hogy saját magad szoktál interjút adni, vagy az asszisztensedet küldöd el? Előre is köszi a választ! ;)

Berrick 2011.06.25. 17:06:18

@zEEdO:
Hát itt minden eredménytől függ, leginkább megkérdezem az asszisztenst mit mondana és moráltól teljesítménytől függően a játékosokkal beszélek inkább. Pl: tudom hogy képes vagy megfordítani a meccset azaz hiszek benned, nincs rajtad nyomás, jobbat várok.....stb. ha minden jó és úgy megy ahogy szeretném hagyom az asszisztens javaslatát, bár ilyen azért ritkán van.
Igen az első évben magam megyek az interjúkra, és nem szidom a bírókat még akkor sem ha rajtuk ment el egy meccs, később már csak a nagyobb összecsapások előtt. Hat a játékosokra mit nyilatkozol, ezért érdemes hasonló asszisztenst szerződtetni mint a te felfogásod.

Ha egy edző kommentál engem, annak hangnemében válaszolok vissza ez is fontos.
süti beállítások módosítása