Kérdés

Berrick 2011.02.14. 10:23


1brah1movic :

Hi, nagyon jók és hasznosak az írások. sokat tanultam belőlük. most mégis kérdeznék. Az én támadóim-mindegy milyen csapattal vagyok- minden meccsen 4-5 100%-os ziccert kihagynak. min változtassak ?

 

Igyekszem legjobb tudásom szerint megválaszolni a feltett kérdést, természetesen lehet nem mindenki ért majd egyet, várom az esetleges kommenteket.

Ha a támadókat életkor szerint bontjuk : vannak a fiatalok 18-22 év között akik nagy tehetségek nagyon jók cselezésben, technikailag esetleg gyorsak de mentálisan még nem olyan erősek :  


Davies esetében például kiváló fizikai tulajdonságokat találunk, de Döntés, eltökéltség, higgadtság, kreativitás, összpontosítás, ösztön tekintetében sajnos nem kiemelkedő.


Nálam Ő is nagyon sok helyzetet kihagy, de jó személyre szabott edzéssel ezek fejleszthetőek.

Mellesleg nem árt megtalálni a szerepkörét a csapatban, nálam sokat játszik TKP vagy Csatár poszton úgy hogy ő fejelgeti le a labdát az ékpárjának, erre épül fel a támadásunk nagy része.  

Vannak persze idősebb játékosok (29-33), akik fizikailag nem olyan erősek vagy technikailag nem olyan jók de mentálisan annyi tapasztalatuk van ami a rázósabb helyzeteken könnyebben átsegíti őket.  

Természetesen a középkategóriát nagyon nehéz megfizetni, hiszen aki 23 évesen mindenből nagyon jó értékekkel rendelkezik az drága is.

Úgy gondolom, nagyon nagy jelentősége van, annak milyen bajnokságban nézzük a csatárokat, hiszen egy nem túl tehetséges, de jó mentális értékekkel rendelkező játékos vagy egy agilis fiatal nagy sikereket tud elérni alacsonyabb osztályban. Megvan persze az ellentéte is amikor a tapasztalt öreg védő kettőt odapakol a fiatalnak egy felső osztályos meccsen rögtön elmegy a kedve a játéktól.

Érdemes keverni őket, vagy adni a csapatnak egy olyan gerincet, amiben kisegítik egymást.Legyen egy két öreg róka vagy tapasztalt játékos aki egyben tartja a csapatot.


Vegyük Viktor Gór esetét, aki az egyik legjobb volt NBII – ben mára viszont nem tud lépést tartani a többiekkel.


Nagy szerepe van még az edzőknek és az asszisztensnek is. A csapatok mellé igyekszem olyan segítőket választani, akinek magas a mentális és motivációs értéke is. Szinten tudják tartani a csapatot.   

És természetesen a felállás is fontos ki milyen szerepkörben játszik, idő kell még a játékosok megszokják hozzáedződnek, a felálláshoz kell választani egy komplex egyéni edzést, megkérni hogy milyen technikai műveletet gyakoroljon.

Kissé összetett az egész és lehet, hogy most nem is sikerült érthető választ adnom a kérdésre, tehát úgy gondolom a személyes beszélgetés és az edzés meghatározása nagyon fontos hisz ez adja meg a játékosnak azt a képet mit várunk el tőle, persze kell hozzá az összes többi is. 


Természetesen, ha valakinek tudok segíteni: hunfmblog@gmail.com


Címkék: baja real

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfm.blog.hu/api/trackback/id/tr492659837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1brah1movic 2011.02.14. 13:30:26

köszi. pl a személyes beszélgetést soha nem használtam : D

Berrick 2011.02.14. 14:18:52

@1brah1movic: Próbáld ki mondjuk hogy csak az erősebbik lábát használja, látod úgyis a meccsen mi lehet a gond , pl erőből lő minden esetben pedig megpróbálhatna cselezni vagy emelni a képességeitől függően ezt próbáld rábeszélni .
süti beállítások módosítása