Facebook oldaldoboz

Látogatók

Taktika 2. rész - edzés

Berrick 2010.02.26. 08:34

Talán folytassuk a taktika boncolgatását.

Megvan a csapatunk legalább is pár elképzelés kit szeretnék, hogy kezdő legyen ki az aki a cserepadról tudja majd segíteni a társait.

A keretet átnézve úgy gondoltam, hogy létrehozok egy biztos Mettomo – Kennedy – Bridges tengelyt és ezt próbálom meg támogatni oldalról.

A taktika része hogy a csapat bal oldala sokkal támadóbb szellemű lesz, mint a jobb így megpróbáltam ellensúlyozni a pályaméreteket. Egy széles pályán van hely bőven a szélső védőnek és középpályásnak, hogy felhúzódva segítsék a támadásokat, és ez az előny egy keskeny pályán sem veszik el hiszen nem mind a két oldal támad egyszerre hanem egymástól kicsit eltolódva érhetnek az ellenfél kapuja elé.

Miden esetre Tom Kennedy és Buckly igazi szélső beállítást kaptak sok előrefutással, kiugratással, mélységből támadással és keresztlabdára való utasítással.

Tom Kennedy:

A két belső középpályás adja meg az igazi képét a játéknak, mindkettő igazi irányító szerepet kapott sok kiugratással, de Kennedynek igen jól megy az átlövés ezért neki magasra állítottam a távoli lövések arányát, és Ő lett a primary playmaker is.

A csatárok a már előre elképzelt formáció alapján lettek beállítva.

Mivel a csatársort éreztem a legerősebbnek a csapa egység közül így egy támadó felállást választottam viszonylag mély védősorral és rövid de lassabb játékmenettel.

A legtöbb rotációra képes egység a középpálya, amire igen csak szükség lesz hiszen támadó mentalitással de visszahúzott védősorral a pálya középső harmadában igen sokat kell majd robotolnia a játékosoknak a két tizenhatos vonal között.

Röviden ezek lettek az alapok a csapatépítés közben, természetesen minden egyéb még változhat eredmény, játszhatóság, sérülések tekintetében.

Nos már csak az edzők maradtak , a személyzet akik formát és szerepet adnak a játéknak és játékosoknak.

Ide tartozik, hogy a mellékelt linkeken megtaláltok egy jó kis összeállítást edzés szempontból:

Fm Hungary : http://fmhungary.hu/lexikon.php?cikkid=2386

FM Hungary : http://fmhungary.hu/lexikon.php?cikkid=2032

Mindkettőt érdemes elolvasni, hiszen rengeteg hasznos infó van benne az edzéssel és edzőkkel kapcsolatban.

Ma a gazdasági válság idején azonban egy kis csapat örülhet ha tud edzőt igazolni aki legalább egy két tulajdonságban jártas nem kerül sokba.

Ha edzőt keresek, minden esetben kérem, hogy az asszisztens szűrje ki az ideális jelölteket, hiszen nincs értelme világhírű edzővel tárgyalni, úgysem tudod leszerződtetni 300 - 400  font / hét fizetésért.

A Rochdale régi személyzete igencsak problémás volt így új edzőket hoztam, és még egy kis pénzt is sikerült megspórolni. Természetesen nem lett 4-5 csillag az edzés mellett de reméljük a következő idényben már megenyhül a vezetőség és megengedi hogy fejleszthető legyen az edzésközpont.

  

A lényeges beállítások megtörténtek a taktika , edzés beállítva ( edzésfajták elemzése a bajnoki start előtt ) az összes játékos külön alapozásra beállítva.

Az alapozás fontos része a játéknak, hiszen ez adja majd meg a játékosok kondícióját a bajnokságra, így érdemes itt az Erőnlétet és Aerobik edzést intenzívre állítani egy kis taktika, labdavezetés és lövés edzéssel, úgy, hogy még így is összegzésben a közepes terhelést érjünk el.

A barátságos meccseket az asszisztens vezényelte nálam ez volt az alapbeállítás, hiszen így gyorsan végigpörög az a pár edzőmeccs.

 

Ez az elmélet, de sajnos nem minden esetben működik, nálam sem ment a csapat sorra vesztette el a meccseket, (mondjuk az ellenfelek magasabb osztályból érkeztek és a csapat sem volt összerázódva még.) még a Kettering ellen is csak döntetlenre futotta.

 

A Plymouth ellen már én vettem át a csapat irányítását, mert igen nagy jelentősége van annak hogy kit hogyan cserélsz és persze mit kiabálsz be a partvonalról.

A touchline instructions menü igen hasznos és a játékosok hallgatnak rá. Pl. nagy nyomás alatt nem árt bekiabálni : stay on feet , vagy ha védekeznek szorosan a kapujuk előtt akkor look for the overlap, és persze nem mindegy hogy lassú nagy védők vannak vagy gyorsak , pass to feet , pass into free space.

Szóval mindenki válasszon kedvére és használja a meccs alakulása szerint.

A csapatnak 5 meccs kellett, hogy összeszokjon az utolsó két meccsen már szép teljesítményt nyújtottak, Willy Topp 3 gólt rúgott 2 meccsen.

Tehát lejártak az edzőmeccsek kezdődhet a bajnokság.     

  


Címkék: fm10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfm.blog.hu/api/trackback/id/tr271789292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása